Viden & Presse

Heidi Nørgaard Jensen


Jeg er født i 1979 og har arbejdet med, og avlet heste det meste af mit liv. Jeg startede træning af min første stående hund i 2014.

Har nu 4 irske settere, en købt i Norge og tre som jeg selv har avlet.

3 i vinderklasse, og alle præmieret i og uden for Danmark. 

Videndeling og Inspiration


Vi arbejder med levende dyr og kan derfor ikke tale om en færdigdresseret hund. Vi kan komme tæt på, men så ændres det der findes omkring hunden og så ændrer hunden sig i forhold til sine omgivelser. Der findes heller ikke en færdig uddannet hundedressør, og netop derfor er det vigtigt at vi hele tiden er på udkig efter nye input. Det kan være en dybere indsigt i hundens adfærd, nye metoder for uddannelse, konditionstræning eller blot motivation af hunden. 


Det er vigtigt at komme godt i gang med træningen af den nye hvalp. Jeg har skrevet lidt gode råd til træning af den nye hvalp og senere som unghund.


Jeg har desuden samlet lidt link til hvor jeg selv har hentet inspiration og håber at det kan være til gavn for nye hundefører såvel som erfarne.

læs her hvordan du kommer godt i gang med træningen af din nye hvalp

Presse: min første FCI prøve


Artikel fra Jagthunde om min, Siff og Coopers FCI debut i Berlin - se hele bladet her - artiklen starter på side 14

Jagt på Trolle-Ljungby


Artikel fra Huntem om jagt i Sverige med Siff, Bagherra og Cooper

Trippelfører og Danmarksmester 2021

Den 10. oktober skrev vi os ind i fuglehundenens danmarks historie. Det var lykkedes mig at kvalificere alle mine 3 vinderklassehunde til danmarksmesterskabet 2021. Siff var med som min første hund og Bagherra og Cooper er fra Siff's første kuld og dermed af eget opdræt. Jeg har selv uddannet alle hundene og ført dem til vinderklasse så glæden var stor da jeg en oktober morgen i 2021 kan stille med alle tre på danmarksmesterskabet for stående engelske fuglehunde. Inden middag var der skudt over både Bagherra og Siff, men det lykkedes kun Siff at komme med over middag. i 2. heat opnår hun kort efter hun er blevet sluppet stand i en høj roemark. På rejseordre går hun villigt frem og rejser agerhøns, er komplet rolig i opflugt og skud. Fuglen falder langt ude og Siff ser ikke hvor den lander. Hun arbejder intens på at finde den og bringer til sidst den direkte til mig. Efter 2. heat ligger Siff som nummer 1 og i finaleslippet slår hun den meget velgående engelsk setter Setterlandets Lui og bliver dermed Danmarksmester 2021. Siff er den 2. irsk setter som gennem tiden har vundet det Danske mesterskab og jeg er den første kvindelige hundefører der nu kan tilføje titlen Danmarksmester.

Søg ny viden ...


Vi bliver aldrig for gode til at lære noget nyt. Det er derfor uhyre vigtigt konstant at søge ny viden, også på tværs af sportsgrene og fagligheder.

Litteratur & Blogs

Når træningen er overstået og mørket falder på bruger jeg gerne et par timer med en kop kaffe og god bog eller en spændende artikkel foran brændeovnen. Her har jeg linket til lidt af det jeg har fundet inspiration i.


Deerhunter Blog om træning af stående hund

Litteratur af Anders Landin


Huntem - Den irske setter

DKK - om den stående jagthund

SJD - jagthunden magasin arkiv

Video

Der findes et større udvalg af film og videoklip der viser hvordan man kan arbejde med den stående hund og det kan være yderst lærerigt at se hvordan andre arbejder med deres hunde.


DISK - jagttræning

DISK - markprøve 


Heidi Nørgaard Jensen - mix af heste og hundeklip


JægernesMagasin:

Den stående engelske fuglehund - del 1

Den stående engelske fuglehund - del 2


Webinar for nye hundefører

Del 1

Del 2


Web & Inspirationskilder

Søg en masse inspiration og vælg det ud, der passer ind i den måde du ønsker at arbejde med din hund. Her er lidt link til hvordan andre arbejder med deres fuglehunde.


Viden på DISK (dansk irsk setter klub)


Ida Sollie

Anders Landin


Kennel Kragborg