Heidi & norrsetterne

heidi & norrsetterne

Det glæder mig at byde dig velkommen her på norrsetter-siden. Mit navn er Heidi Nørgaard Jensen og jeg har tabt mit hjerte til den smukke røde setter og har fyldt vores hjem med de dejligste hunde, avlet på en af de bedste norske tævelinjer fra Kennel Bjerkaasen


For mit vedkommende startede det hele da jeg fik lov at købe den mest vidunderlige tæve, Bjerkaasens BS Siff af Elisabeth og Asger i Lillehammer. På det tidspunkt havde vi allerede Siff's storebror Bjerkaasens BK Storm og mit største ønske var at få min egen tæve, så jeg kunne bruge mere fritid sammen med min mand og hans Irsk Setter Storm.

min historie

Jeg havde fornøjelsen af en eftermiddag med Michael Sand fra netnatur og det kom der blandt andet denne historie ud af. 

Jagt

 

Selv om det ikke var med jagt for øjet, at jeg anskaffede mig min første Irsk Setter, har det alligevel fået en plads hos mig. Jeg fik jagtegn i sommeren 2017 og har haft mange gode oplevelser med gode hundekollegaer og jægere i mit netværk. Den store riffeljæger bliver jeg nok aldrig og når jeg en sjælden gang er afsted på jagt uden min egen hund føler jeg at der mangler noget.

 

Jagt med stående hund tilbyder mig alt det jeg har brug for af naturoplevelser; motion, tid til snak  og socialt samvær under jagten eller alenetid kun min hund og jeg. En oplevelse jeg gerne deler med nyjægere eller erfarne jæger der aldrig har prøvet at nedlægge fugl for stående hund. Hermed en opfordring til at tage kontakt hvis I gerne vil prøve at jagte med stående hund.

Billedet her er af min første fugl nedlagt for Siff - et magisk øjeblik som jeg aldrig vil glemme.

Mentor

 

Jeg har sagt ja til en spændende mulighed for at blive mentor for en række nye hundefører med Irsk Setter i det nordjyske, en opgave som jeg går til med stor ydmyghed. Jeg glæder mig til mange timer med hyggeligt selskab og med dejlige røde hunde i træning og sparring om lydighed og dressur i mark, på jagt og i hjemmet. Tak for tilliden DISK!

 

Læs mere om DISK mentor ordning her og find en mentor i dit lokalområde.

Norrsetter Breeding Programe - Looking for your next dog?

 

Let’s Make Something Great!

Jeg ved hvor svært det kan være at komme i gang med sin første stående engelske fuglehund. ... Hvor finder man den helt rigtige hund? ... Kan jeg overhovedet komme i betragtning til den hvalp jeg gerne vil købe? ... Jeg er ikke jæger, men vil gerne prøve kræfter med hunden inden for hundesporten, hvad gør jeg? 


Spørgsmålene er mange og skal adresseres de rigtige steder. For sporten og racens fortsatte udvikling er det altafgørende, at vi er åbne over for nye inputs og nye hundefører. Vores hus er åben for dem der har lyst til at vide lidt mere og der er næsten altid plads i bilen når jeg skal ud og træne med hundene. Det er en stor beslutning at købe hund og det er vigtigt at man har en ide om hvad det er man går ind til.


Ring eller skriv, så skal jeg gøre hvad jeg kan for at hjælpe. 

Avlsprincipper

 

Avl er et stort ansvar og jeg ønsker kun at avle på de bedste hunde, der har bevidst deres værd, ikke kun i konkurrence, på jagt og udstilling, men i høj grad også som familiehund. Her kan I læse lidt mere om de principper der ligger til grundlag for avl af en norrsetter.


#1 Interiør - Norrsettere skal have et godt temperament og egne sig til familiehunde. Vores hvalpe vokser op sammen med hele familien og bliver tidligt stimuleret, møder mange børn og andre hunde. 


#2 Træningsbarhed - En norrsetter skal lade sig dressere for en kærlig, men konsekvent hånd og have lyst til at samarbejde med sin fører. Kontakten er grundlaget for det optimale samarbejde. Mine hvalpe lærer allerede inden for de første 8 uger at holde kontakten til mig., de kommer når jeg kalder og følger gerne med når jeg går. De ser mig som deres fører og har tillid til mig.


#3 Jagtegenskaber - et stærkt standinstinkt som viser sig tidligt, en god fuglebehandler og fuglefinder. Et godt søgsoplæg og brug af vinden er ligeledes alfa omega. 


#4 Eksteriør - En norrsetter er godt skruet sammen og skal kunne begå sig godt på udstilling. Jeg har en stærk tævelinje, som har leveret godt på eksteriørsiden og det ønsker jeg fremad at understøtte med mit valg af hanhund til mine tæver.. 


#5 Sundhed - Jeg prioriterer sundhed højt, en Norrsetter skal kunne jage for sin fører og berige en familie i mange år. Derfor bliver alle mine hunde røntgenfotograferes for at bekræft at de er HD-fri og desuden tjekket for genetisk arvelige sygdomme inden de indgår i avlen. Vi følger deuden DKK's anvisninger omkring HD og avl. 


#6 Hvalpekøber - Ingen hvalpe bliver lovet væk før de er født. Mine hvalpekøbere har deres hund sammen med familien og ønsker at bruge den aktivt. Jeg ser gerne at norrsetterne bliver brugt på jagt og/eller markprøve og hjælper gerne nye hundefører ind i sporten. 


#7 Hanhunden - Den helt rigtige hanhund findes ikke altid lige omkring hjørnet og jeg lader derfor ikke geografi komme i vejen for det rigtige hanhundevalg. Billedet her er fra mit andet kuld hvor jeg selv har beholdt Norrsetter SO Billie Jean

En Norrsetter er en køn hund, med et korrekt eksteriør og interiør. - her ser i DKCH Norrsetter SA Bagherra